Toen ik hier net woonde en de eerste zonnestralen over Arnhem schenen zijn ik een mijn lieve vriendin Mayke samen op de fiets gesprongen om lekker door Arnhem te crossen. Daar hoorde natuurlijk een lunch bij en Mayke had de perfecte tip: Tape.

Over tape

Mayke volgt zelf de opleiding tot docente in Kunst(geschiedenis) en het is daarom eigenlijk niet gek dat ze Tape zo goed kent. Tape biedt namelijk veel leuke kansen voor de creatievelingen in Arnhem. Ze bieden, zoals ze het zelf zeggen, een podium voor kunstenaars, schrijvers, etc. Denk aan muurschilderingen, een kelder met exposities en het verkopen van kleine kunstwerkjes… Dit geeft meteen een ‘extra’ sfeertje in de lunchroom, espressobar en café.

Tape bevindt zich in een bekende straat van Arnhem, de Hommelstraat. Ondanks dat dit niet midden in het winkelcentrum van Arnhem ligt is het makkelijk te lopen, het is zeker een wandeling waard. Naast de extra dimensie die de kunst geeft aan de zaak, is ook het interieur niet alledaags. Mocht je nog niet weten wat nou precies ‘retro’ is… ga een middagje of een avondje naar Tape en je begrijpt het meteen. Super retro, hip en een tintje modern. Nu kan ik me voorstellen dat er ook mensen zijn die het maar ouderwets vinden, maar daar moet je echt even doorheen kijken!

De kaart

En nu even over dat eten en drinken wat ze serveren bij Tape. Jummie! Koffie is eigenlijk iets wat ik standaard drink bij een horecagelegenheid. Bij een espressobar mag dit natuurlijk niet ontbreken en oh my, wat was de cappuccino lekker. Dat kan ook bijna niet anders met de speciaal geselecteerde koffiebonen van brander Bocca en de ‘bijpassende’ (overigens perfect opgeschuimde) melk.

Als je zin hebt in een vette hamburger met dikke frieten; ga dan niet naar Tape. Tape serveert namelijk niks met vlees, maar wel duurzaam gevangen vis en andere ingrediënten. Voor mij was het een vegetarische tosti. Ik, als niet heel ernstige kaasliefhebber, vond ‘m heerlijk. Mayke, als zeer ernstige kaasliefhebber, kreeg hem niet op. Dit zegt genoeg denk ik; een grote, goed gevulde en lekkere tosti. Niet voor de kleine of zwakke maag!

Opvallend aan de kaart is dat ze gebruik maken van hele onderscheidende ingrediënten. Het is absoluut geen standaard kaart (nu ben ik ook geen kaart gewend zonder iets met vleesgerechten), maar het nodigt wel uit tot het proberen van nieuwe dingen. Gegarandeerd biologisch en duurzaam is het niet, maar ze zijn er wel mee bezig.

Het nachtleven bij Tape mag ik nog ontdekken, maar neem vooral een kijkje op hun site als je daar meer over wilt weten. Daar omschrijven ze heerlijke wijntjes en speciale biertjes. Wat mij betreft is Tape wel weer een bezoekje waard, maar dan gaan we aan de alcoholische drankjes! 

Nog even wat feitjes op een rij:
Tape Espressobar, Café en Expocentrum

Hommelstraat 66 Arnhem
www.ilovetape.nl 

Maandag 14.00 – 00.00
Dinsdag & Woensdag 10.00 – 00.00
Donderdag t/m Zaterdag 10.00 – 01.00
Zondag 14.00 – 00.00

– Veelal biologisch en duurzaam
– Serveren geen vlees, wel vis! 
– Biedt podium voor  jonge ‘creatievelingen’

Een impressie van het interieur bij Tape. Retro, hip, modern. Hoe noem jij het?

Warme chocolademelk (ze zijn niet zuinig met de slagroom) en een cappuccino mmm...

Voordat je die eens op hebt... Jummy jummy in my tummy!