Houd je van lekker eten? Biologische producten? Enthousiaste en gepassioneerde ondernemers? Dan is het een echte aanrader om een (zon)dagje naar de Sonsbeekmarkt te gaan. Iedere eerste zondag van de maand vindt er, de naam zegt het al, in het Sonsbeekpark een markt plaats. Bij deze markt staan streekproducten en biologische producten centraal. Tip, zorg voor een lege maag als je de markt op gaat en laat je gaan!

Sinds ik in Arnhem woon had ik al heel veel gehoord over de Sonsbeekmarkt. Ik zag foto’s voorbij komen van de lekkerste zoete lekkernijen (check Josephine Coffee) en iedereen die ik er over sprak riep: ‘Oh heerlijk, je kan daar zulke lekkere dingen kopen!’ en ‘De Sonsbeekmarkt, echt iets voor jou, is super leuk!’. Nu hoor ik dat wel vaker van speciale gelegenheden en wil het nog wel eens tegenvallen, maar in dit geval heeft de Sonsbeekmarkt mijn (hoge) verwachtingen waar gemaakt!

Als je richting het park loopt, wat op zich al een mooi plaatje is, zie je de markt bovenin het park al liggen. De top eenmaal bereikt wordt je meteen warm onthaald door enthousiaste ondernemers en heerlijke geuren van verschillende soorten eetkraampjes. Denk daarbij aan crêpes, gebakjes, hertenrollade, Griekse olijven, biologische patatjes, popcorn, fudge, en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar niet alleen eten staat centraal (hihi), maar ook kinderkleding, leren tassen, kussentjes, etc. (Kijk voor een overzicht van ondernemers even op www.sonsbeekmarkt.nl).

Zoals te verwachten horen bij alle kraampjes ook ondernemers. Het klinkt misschien ietwat overdreven, maar enthousiaste en gepassioneerde ondernemers zijn de enigen die ik tegen ben gekomen. Overal mag je proeven, vertellen ze graag over hun producten en gunnen ze je nog steeds een fijne dag als je niets koopt (komt ook niet altijd voor!).  Lepeltjes met karamel en lavendel, biologische en zelfgemaakte limoncello (oh my!), verse pasta gevuld met truffel, kaas met een vleugje pesto, een greep uit de dingen die ik vandaag heb geproefd of geproefd konden worden. Zeer uitnodigend en vooral heel erg lekker pff…

En dit is 'm, de man die ons heeft geleerd hoe je oesters eet.

En dit is ‘m, de man die ons heeft geleerd hoe je oesters eet.

Zo raakten wij aan de praat met de ondernemer van de ‘Zilt & Zalig’. Mijn vriendin kon het niet laten: ‘Moet je hem nou in een keer doorslikken of er op kauwen!?’ Zijn antwoord? Slechte oesters moet je zo snel mogelijk doorslikken,  maar goede oesters (zoals die van hem) moet je even op kauwen. Zo. Nu kunnen we weer rustig slapen.

Misschien dus maar gewoon zelf een keer gaan ervaren? Ben je de eerste zondag van de maand vrij en heb je nog geen plannen? Ga dan vooral lekker een middagje naar de Sonsbeekmarkt, ik vind het een echte aanrader! Een kleine tip voor de gierige Nederlanders onder ons; neem niet te veel geld mee en vergeet je pinpas. Als je eenmaal wordt meegenomen in het sfeertje op de Sonsbeekmarkt wil je alles blijven kopen. Beware!

P.S. Zo’n ochtendje/middagje/’eind van de middagje’ Sonsbeekmarkt kan je natuurlijk heel goed combineren met lekker shoppen in het centrum (iedere zondag koopzondag!) of een mooie wandeling in het Sonsbeekpark om te zien wat het park nog meer te bieden heeft…

Even wat feitjes op een rij:
– Iedere eerste zondag van de maand
– Openingstijden: van 11.00 uur tot 18.00 uur
– Locatie: Sonsbeekpark
– Iedere laatste zondag van de maand op Presikhaaf!
– Alles is biologisch(!)

Vrolijke dames op de Sonsbeekmarkt. Toen ik vroeg of ik een foto van ze mocht maken stonden ze binnen een paar seconde klaar, en maar lachen samen!

Vrolijke dames op de Sonsbeekmarkt. Toen ik vroeg of ik een foto van ze mocht maken stonden ze binnen een paar seconde klaar, en maar lachen samen!

Een kaiserbroodje met een verse gebraden worst. Bij de kraam vroeg de man (hij vond dit zelf erg grappig) of ik van groot of klein hield. Wist toch niet helemaal wat ik daar op moest antwoorden...

Een kaiserbroodje met een verse gebraden worst. Bij de kraam vroeg de man (hij vond dit zelf erg grappig) of ik van groot of klein hield. Wist toch niet helemaal wat ik daar op moest antwoorden…

Ondanks dat het niet de hele dag heel best weer was, heb ik dit prachtige plaatje kunnen schieten. Overigens lijkt mij Sonsbeekmarkt het leukst met zonnig weer.

Ondanks dat het niet de hele dag heel best weer was, heb ik dit prachtige plaatje kunnen schieten. Overigens lijkt mij Sonsbeekmarkt het leukst met zonnig weer.

Twee heerlijke mangokoeken van Josephine Coffee. Hemel op aarde!

Twee heerlijke mangokoeken van Josephine Coffee. Hemel op aarde!