Op zondag 4 september is het zover, de ‘Ride for the Roses‘ zal dan plaatsvinden vanaf vliegveld Twente. Waarom wil ik jullie hier even op wijzen? Helaas zijn er ontzettend veel mensen die lijden aan kanker, maar ook de omgeving die daar mee te dealen heeft. Vooral als deze mensen het niet overleven… Dat is ontzettend verdrietig en helaas zie ik het bij mensen die dichtbij mij staan gebeuren, het rouwen en het oneindige verdriet. Ik ben bang dat iedereen er al wel eens mee te maken heeft gehad en bij de één is dat dichterbij dan bij de ander, maar verschrikkelijk is het altijd.

Ride for the Roses is een grote wielerronde waaraan iedereen mee kan doen. Het is een ronde van 100 km, maar ook van 50 km en 25 km. Aan het eind van de ronde krijgt iedereen een roos, een roos voor de morgen die nog komen gaat en die iedereen verdient (www.ridefortheroses.nl). Op deze manier wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Om mee te doen wordt er dan ook gevraagd om een kleine donatie, maar het is ook mogelijk om te doneren zonder aan de wielerronde mee te doen. Graag zelfs! Dit kan via de zojuist genoemde website van de Ride for the Roses. Tevens kan het inschrijven ook via diezelfde site en ik raad aan om er sowieso gewoon eens een kijkje op te nemen, een kleine donatie is al een groot gebaar.

Natuurlijk is er, helaas, nog meer reden voor mij om dit stukje te schrijven. Bekenden van mij gaan meedoen met de Ride for the Roses, omdat zij zelf een dierbaar persoon verloren hebben. Daarom wil ik graag nog even aandacht vragen voor Lotte. Lotte is op 25 jarige leeftijd overleden aan borstkanker, dit is in december alweer twee jaar geleden, maar staat nog bij iedereen vers in het geheugen gegrift. Het komt ontzettend dichtbij dat zo’n jong en mooi iemand overlijdt aan zo’n vreselijke ziekte en Lotte is niet de enige… Het is voor haar en ook voor haar omgeving allemaal heel snel gegaan en iedereen staat daar nog dagelijks bij stil. Ook weer op deze manier wil ik even aandacht voor haar vragen, misschien even een klein momentje van stilte op dat we haar nooit zullen vergeten. Mij zet het aan het denken over mijn eigen leven en hoe je daar zo optimaal mogelijk van moet genieten. Ik zal vast niet de enige zijn… Rust zacht lieve Lotte, tijdens Ride for the Roses wordt er nog even extra aan jou gedacht! 

Mee doen aan Ride for the Roses? Dat kan nog, maar wees er snel bij!

Lotte 30-06-1989/29-12-2014 ♥

 

Lotte1

Lotte2