Make coffee not war! 

Mijn sleutels waren opgehaald, ik had officieel mijn eigen ‘huisje’ in Arnhem en dat mocht uiteraard gevierd worden. Samen met mijn moeder struinde ik door Arnhem (we kenden natuurlijk nog bijna niks) en kwamen we bij Josephine Coffee terecht, we waren meteen verkocht. Lees verder en je weet waarom.


Het eerste wat mijn moeder zei toen we binnen liepen: ‘Hé wat leuk, eindelijk eens een keer wat anders!’. Mijn moeder verwees daarbij naar het eeuwige moderne rood en zwart wat je vaak in de horeca terug ziet. Bij Josephine Coffee is het alles behalve dat. Denk aan oranje tinten, hout, bloemen, veel licht, gekleurde bloemetjes op iedere tafel en poefjes als stoelen. Al snel raakten we aan de klets met Renate, de eigenaresse (samen met Arjan) van Josephine Coffee. Er zat natuurlijk een verhaal achter dat interieur…

Het verhaal

Renate en Arjan hebben erg veel reizen gemaakt en hebben tijdens hun reizen inspiratie opgedaan voor het interieur en uitstraling dat Josephine Coffee nu heeft. Denk daarbij aan Amerika en Engeland, maar vooral Zweden heeft hun hart gestolen. Dit klinkt overdreven, maar als je hoort hoe passioneel Renate over hun Scandinavische ervaringen vertelt, kan ik dat gerust zeggen! Tijdens haar gesprek voegt Renate nog wel iets erg belangrijks toe, het mag dan wel Zweden zijn, maar er is niks van de Ikea! Dus. Als je dat dacht, forget it.

Genoeg over het interieur. Even over die kaart, want uiteindelijk gaat het om leuk personeel maar ook vooral om het eten! Houd je vast… Renate maakt ALLES zelf. Iedere dag staan er meerdere vers gebakken taarten, cakes, cookies, brownies, noem het maar op, klaar. Voor de zoete kauw (zoals ik) een soort hemel op aarde. Voor de carrot cake komen mensen vanuit de andere kant van Nederland, beter dan bij Josephine Coffee hebben ze hem nog nooit gehad. Ben je geen zoetekauw? Dan is er keuze uit verschillende soorten brood (warm of koud) met verse vis, vegetarisch of een dikke gehaktbal. Alles zelf gemaakt, alles vers, en dat proef je.

‘Eigenlijk is Josephine Coffee een uit de hand gelopen hobby.’ 

Samen  met Renate zit ik aan een bak koffie (daar vertel ik zo meer over). Ik vertel haar mijn twijfels rondom mijn werk, wil ik wel doen waar ik voor geleerd heb? Wanneer kan ik eindelijk lekker aan de slag? Ze herkende het meteen. Van secretaresseopleiding naar commerciële economie, nu zit ik met haar te kletsen in haar eigen horecazaak. Het feit dat ze het een ‘uit de hand gelopen hobby’ noemt geeft voor mij aan met hoeveel passie ze deze zaak samen met Arjan runt, ze doen precies wat ze leuk vinden.

Ik hoor het je denken, het heet toch Josephine Coffee? Waarom gaat het niet over koffie? Dat komt nu… Zelf ben ik erg fan van de Misset Koffie Top 100. Deze top 100 wordt bepaald door echte vakmensen en een daarbij strenge jury. Ga je dus een kopje koffie drinken bij een zaak die in de top 100 staat, dan mag je een goede kop koffie verwachten. Buiten de persoonlijke voorkeur om natuurlijk, want koffie is erg persoonlijk.
Josephine Coffee is één van die honderd zaken in de koffie top 100 en er komen ieder jaar weer tientallen nieuwe koffiezaken bij. Dat ze iedere keer weer een plekje in de top100 veroveren zegt dus al heel wat! Een goede bak koffie wat mij betreft, ik ben om. Voor cappuccinoliefhebbers onder ons, doen! Zelf melk schuimen doen lang niet alle horecazaken en als ze het doen, is het niet altijd goed. Deze wel, ook dat proef je weer. Nog even voor die zoetekauwen, er kunnen ook siroopjes in de koffies en er staan zelfs al wat speciale koffies voor je op de kaart! En dat alles met een, natuurlijk weer zelfgemaakte, brownie.

Even wat feitjes op een rij:

– Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30
Zaterdag 9.30-17.00
Zondag 11.30-17.00
– Locatie: Bakkerstraat 22
6811 EH Arnhem (Psssst de Bakkerstraat is sowieso een must-see als je in Arnhem bent!)
– Homemade broodjes en zoetigheden
– Misset Koffie top 100

josephine3

josephine2

De beroemde carrot-cake. Wil je meer taarten zien? Ga er heen en proef ze meteen even!

josephine1

josephine4

josephine5