De allerlekkerste burger die ik ooit heb gehad, heb ik gegeten bij Iveau Burgers & Wijn.┬áKlinkt lekker overdreven, maar als het om hamburgers gaat kan ik plotseling intens gelukkig worden… Ben vast niet de enige! ­čśë┬á

Aangezien ik tegenover Iveau woon ben ik er al vaak langs gelopen en kon ik het niet laten om iedere keer onwijs naar binnen te kijken. Excuses, gasten van Iveau die zich bekeken voelden, maar dat moet gewoon. Wat mij iedere keer weer opviel is dat het bij Iveau altijd lekker druk is, goed teken! Daarnaast is het alleen naar binnen kijken niet eens genoeg, want als je echt heel goed kijkt (dat doe ik de etende gasten dan weer niet aan) zie je een prachtige stadstuin achterin. Kortom, als je er langs loopt wil je er eigenlijk gewoon naar binnen lopen en zo aanschuiven!

En dat heb ik lekker gedaan en ga ik vast nog vaker doen. Iveau is een creatie van Ivo Mullink en Gijs Burgers, twee enthousiaste vrienden die weer een stapje verder in de horeca wilden maken. Een stapje verder? Jazeker, want Gijs is ook eigenaar van Arneym. Leuk feitje! Maar wat maakt Iveau nou zo bijzonder?

Over Iveau

Om te beginnen zijn de heren dus niet vies van de horeca, een hoop ervaring en passie hebben er voor gezorgd dat Iveau met veel liefde is geopend. Een aantal dingen zijn daarbij heel belangrijk: verse ingredi├źnten, ‘out of the box’ hamburgers (naast de klassieke!), ‘weet wat je eet’ en gezellig personeel. Voor mij zijn ze met vlag en wimpel geslaagd! Daarnaast is het interieur bij Iveau een twist tussen modern, retro en knus (denk aan donker, gezellig). Het voelt vernieuwend.

Lekker aangeschoven zijn Mayke en ik begonnen met een broodje vooraf. Soms kan je aan het broodje al zien wat de rest van de avond gaat brengen… Heerlijk vers, lekker gekruid en ‘net iets anders dan anders’ met een heerlijke zelfgemaakte aioli. Die was snel op! En zo vrouwelijk als we zijn zaten we toen eigenlijk al aardig vol, maar de hamburger moest nog komen… Mayke ging voor de klassieke ‘Iveau Burger’, ik ging voor de ‘Pulled Pork Burger’ (aanrader van eigenaar Gijs!). Voordat we deze keuze hadden gemaakt zijn we prima ingelicht door Ivo over de bijpassende wijnen. Erg fijn, want de kaart biedt een uitgebreid scala aan wijnen en een beetje informatie voor bij je gerecht is dan helemaal niet verkeerd! En de wijn was heerlijk!

Iets over een engeltje dat…

En daar was ‘ie dan… De hamburger… De keuze is aan jou of je er een salade of oerfrieten bij neemt. Ik ging voor de salade, Mayke voor de oerfrieten (waar ze er uiteindelijk 3 van op had, de hamburger was haar al te veel). Nu doe ik net alsof ik het makkelijk aan kon, maar ik heb daarna uren lang liggen uitbuiken op de bank. Even verder over die hamburger. Verse ingredi├źnten, goede en verrassende smaakcombinatie, perfect gekruid en super mals vlees. Wat wil je nog meer? Goede wijn! Check. Lekkere salade! Check. Oerfrieten! Check. Een lekker toetje! Geen check. Wij zaten he-le-maal vol. Maar oh my, wat stonden er lekkere toetjes op de kaart… Er kwamen nog wat toetjes voorbij, onderweg naar de andere gasten. Ik heb natuurlijk even goed gekeken naar wat er op de borden lag… Ik neem de volgende keer een toetje, hoe vol ik ook zit! Beloofd!

Even wat feitjes op een rij:

– Een gouden combinatie van burgers en wijn
– Top interieur en een gezellige stadstuin
– Eerlijke en verse producten (citaat van de heren zelf!)
– Ook lunch! En van die plankjes vol met lekkers.┬á

Iveau Burgers & Wijn
Kleine Oord 78
6811 HZ Arnhem
026 – 3796825

www.burgersenwijn.nl
info@burgersenwijn.nl

iveau1    iveau1

iveau4   iveau3

iveau5