Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van mijn moeder waarin stond dat ze van iemand had gehoord dat ‘Goed’ in Arnhem zo’n leuk restaurant is. Misschien iets om over te schrijven? Dat vonden  we natuurlijk een onwijs goede reden om weer lekker uiteten te gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Gaat dat zo snel na één berichtje? Soms wel, het gaat immers om eten. Echter had ik al wel meer verhalen over ‘Goed’ gehoord, niet eens over het eten! Vooral om het gebouw waar ‘Goed’ zich bevindt. Daar ga ik je natuurlijk meer over vertellen, plus nog een aantal foto’s van het geweldige eten en, zoals altijd, de rest mag je lekker zelf uitvinden in Arnhem!

Gewoon ‘Goed’ proeven!

Om maar even met de deur in huis te vallen, het eten was echt heerlijk. Nu hebben wij maar vier gerechten van de zeer grote en gevarieerde kaart gehad, maar alles wat voorbij kwam zag er top uit. Dat het zo lekker was, kwam vooral door het gebruik van verse ingrediënten. Dit proef je gewoon meteen en helaas is dit niet altijd het geval in restaurants. Het gaat dan om van die kleine dingen zoals verse ananas op de pizza in plaats van ananas uit een blikje dat je snel even open trekt. De kleine dingen maken het verschil!

Nu kan je in een restaurant zitten met goed eten en al die verse ingrediënten, maar dat maakt niet meteen dat je enthousiast weer naar huis gaat. Er spelen veel meer dingen een rol! Een van de dingen waar ik altijd erg veel waarde aan hecht: bediening. Heel veel complimenten voor de bediening van ‘Goed’! Heel spontaan, relaxed en ze leken allemaal met heel veel plezier aan het werk te zijn. Zo fijn! Daarnaast is het een prachtig terras (en dan heb ik het nog niet eens over binnen gehad…) en hangt er een super sfeertje. Voor mij ligt dit ook een beetje aan de locatie, midden in Klarendal, in het Modekwartier.

Het verhaal van ‘Goed’

Nu is er ook iets speciaals aan het gebouw, buiten dat de locatie en het terras al heel erg tof zijn. ‘Goed’ is namelijk gevestigd in het voormalig postdistributiekantoor van Arnhem. Nu het leuke… Dit kantoor was eerst heel ergens anders gevestigd! Maar het gaat toch echt om hetzelfde gebouw. Natuurlijk met wat verbouwingen en aanpassingen… Maar stel je het zo voor: het gebouw is in 125 stukken gezaagd, opgeslagen en vervolgens verplaats naar Klarendal. Een ‘nieuw’ pandje met het karakter van vroeger als je ’t mij vraagt! Wil je hier nou nog iets meer over weten? Scrol dan even naar beneden, daar vind je een link!

Het eten is ‘Goed’…

Nog even over het eten, buiten de verse ingrediënten om… Bij ‘Goed’ gaat het om het proeven, ‘Goed proeven’ mag je dus gerust zeggen. De kaart bestaat daardoor uit talloze verschillende gerechten, waardoor je als een soort ‘tapasidee’ aan het bestellen gaat. Echter geen tapasprijzen als je het mij vraagt! We schrokken heel even een klein beetje van de prijs, maar daarna werd het meteen weer recht gezet: hele mooie porties voor je geld. Sommige mensen zullen zich na één gerechtje wel verzadigd voelen. Ik niet. We gingen eerst voor courgettepannenkoekjes (vooral omdat we erg nieuwsgierig waren), daarna de Tuna Melt Nachos. Nachos met verse tonijnsalade en gesmolten kaas er bovenop. Heeeeeerlijk! Eigenlijk zaten we toen al best wel vol, maar we moesten toch echt nog zo’n beroemde pizza proberen. We waren niet de enige dus ons eten was alweer aardig gezakt toen de pizza er aan kwam, maar dat was stiekem helemaal niet erg…

Ja, je leest het goed, beroemde pizza’s. Als je om bent na het lezen van dit stukje en je bent binnenkort op het terras of binnen bij ‘Goed’ te vinden kan je er niet omheen… Je moet een pizza bestellen!

Ten slotte hoorde er natuurlijk ook nog een toetje bij, dit kwam vooral doordat we de desserts voorbij zagen komen en ze er zo goed uit zagen dat we er niet meer omheen konden… Wij kozen een onderdeel van het chocoladedessert op de kaart. Voor een klein prijsje koos je dan één van de chocoladelekkernijen die je ook als één groot dessert kan bestellen. Ik ging voor de brownie, mijn moeder voor het toffeepuddinkje. De foto’s zeggen denk ik wel genoeg.

Kortom. Let’s go with the banana! En nog beter, laat me weten wat je er van vond! Of wie weet kom je me tegen, want ik heb al mijn vriendinnen al gemeld dat we heel snel weer een hapje moeten eten… Laat het weer nou net lekker meezitten! 😉

Goed Proeven
Klarendalseweg 536 
6822 GZ Arnhem 
www.goedproeven.nl

 

goed2

goed3

goed4

goed5

goed6