Alweer een tijdje geleden heb ik mijn blog over Brugge geplaatst. Hier noem ik alle dingen die ik heb gedaan (+ één ding die je kan doen, maar die ik zelf niet ondernomen heb). Nu wil ik jullie toch nog even wijzen op een aantal andere bezienswaardigheden in Brugge. Laatst gaf ik al aan dat ik vaker wat extra tips wil geven, dit ga ik doen door middel van een extra blog óf ik noem het al binnen de blog zelf. Ik heb volgende tips weliswaar niet zelf gedaan of kunnen doen, maar ik wil ze jullie niet onthouden.

1. Kerken en torens
In Brugge zijn heel veel ontzettend mooie kerken en torens. Deze zijn aan de buitenkant al heel erg mooi, maar van binnen zijn ze ook zeker een kijkje waard. Nu ben ik eigenlijk sowieso snel onder de indruk van kerken, maar volgens mij moet je deze gewoon van binnen gezien hebben… Toen wij in Brugge waren was heel veel gesloten vanwege renovatie, voor mij dus een reden om snel weer een keer naar Brugge te gaan!

– Onze Lieve Vrouwekerk
– Belfort (Toren)
– Basiliek van het Heilig Bloed

2. Musea
In mijn blog verwijs ik naar het frietmuseum, wat ik niet per se een aanrader vind, maar dat is niet het enige museum dat je in Brugge kan vinden. Wat dacht je van het diamantmuseum? Of het chocolademuseum? Vooral bij die laatste denk ik: wat deed ik in een frietmuseum als er ook een CHOCOLADEmuseum is? Zal wel een vrouwending zijn. Hoewel ik ook genoeg mannen ken die met liefde een reepje chocolade verorberen…

3. Begijnhof
Dit is leuk én dit heb ik daadwerkelijk gezien. Alleen wel vanaf een behoorlijke afstand, ik zag het hof namelijk tijdens de rondleiding bij de Halve Maan vanaf een hele hoge toren! Niet alleen vanaf een zekere hoogte is het mooi om te zien, het is ook heel leuk om er lekker doorheen te lopen. Op dit moment wonen er allemaal benedictijner zusters die hun rust erg waarderen… Dus weg die telefoon en laat die rust eens lekker over je heen komen!

Zo. Nu heb je lekker nog meer redenen om een keer naar Brugge te gaan! Vergeet niet dat het nu ook mogelijk is om te reageren onder mijn blogs. Dus ben je er geweest, heb je nog andere leuke tips of wil je gewoon iets kwijt? Reageer! Ik wacht met smart en lees met plezier.