Bier en kip! 

Voor menig man (en vrouw) een ideale combinatie: bier en kip. Een aantal dagen geleden plaatste ik al een klein voorproefje over Barley’s en heb al veel reacties van nieuwsgierige mensen! Nu ben ik er onderhand meerdere keren geweest. Meerdere biertjes uitgeprobeerd (de wijn is ook prima, hihi) en verschillende gerechten. Vriendlief, mama, papa én broertjelief zijn enthousiast. Nu jij! 

Als je in Arnhem een avondje uit gaat kan je het beste de Korenmarkt opzoeken. Op de Korenmarkt zelf en rondom vind je de meeste cafés voor een goed avondje stappen. Alleen, niet alleen cafés… In een zijweggetje van de Korenmarkt, de Pauwstraat, daar kan je Barley’s Biergarten vinden. Super makkelijk bereikbaar dus!

Toen ik naar binnen liep was ik meteen onder de indruk, wat een pand! Ruim, hoog, sfeervol en overduidelijk een biergarten. Dit is te zien aan de aan de met ouderwetse bierfusten bedekte muur die pronkt achter de bar… Je wordt meteen hartelijk verwelkomt door het aardige personeel (weer dat personeel-dingetje dat ik zo belangrijk vind) en je kan een plekje zoeken. Hoog op een bank,  laag op stoeltjes of tijdens de zonnige dagen lekker buiten op het terras. Nu is het denk ik al wel aardig te vermelden dat ik, vooral in het weekend, wel even zou reserveren.
Ondanks dat het een groot pand is met heel veel ruimte, is het er wel gezellig. Dit met name door de verlichting,  het ‘stoere’ en industriële interieur en het wat donkere gedeelte achterin Barley’s.

Nu over bier en kip…

Tijd om te bestellen… Eigenlijk wel erg, maar ik heb serieus getwijfeld of ik een hamburger zou nemen. Echter gaf Martin, de manager van Barley’s, ons de tip om de kip te nemen. Daar ging het toch ook om, bier en kip! En oh my god, wat een goede keus! Ik citeer mijn moeder: ‘Dit is echt de meest malse kip die ik ooit heb gehad!’. Ja, het klinkt heel overdreven en het was ook lichtelijk gênant toen ze dat zo’n beetje door het restaurant riep, maar ik kan haar geen ongelijk geven. Heerlijk gekruid, knapperig velletje en zoals al gezegd: super mals.
Je krijgt er verse frieten bij met homemade mayonaise, mmm. Het is mogelijk om er zelf nog een salade bij te bestellen. Of natuurlijk nog een ander bijgerecht… extra friet ofzo…

Tijdens het wachten op onze bestelling heb ik natuurlijk uitgebreid de kaart bestudeerd. Laat ik over één ding wel even heel duidelijk zijn: ik heb absoluut geen verstand van bier. Wat ik wel weet is dat de kaart er bol van staat. Een biertje op zijn tijd vind ik best lekker, maar ik denk dat hier wel meerdere biertjes op staan die ik met liefde drink. Rollend naar huis!

Denk bij de bieren aan: fruit, trappist, trippel, stout, dubbel, blond, wit, weizen, pilsner, ipa & speciaal.

Tot mijn verbazing en genoegen staat er niet alleen super uitgebreide selectie aan bieren op de kaart, maar ook gin&tonic. Het enige wat ik daar over weet is dat ik dat erg lekker vind… Kortom, snel weer terug met een volle portemonnee en uitproberen maar! Houd je nou niet van bier en niet van gin&tonic, wat opzich niet heel vreemd is, er staan ook verschillende wijntjes en ‘standaard’ drankjes op de kaart hoor! No worries.

Stel nou, dat je ook niet van kip houdt. Waar ik me dan eigenlijk niks bij voor kan stellen, maar het kan. Hier nog even een snelle en korte opsomming over wat er nog meer te eten valt: Flammkuchen (denk aan een combi van pizza en quiche), hamburgers, sandwiches, taartjes, salades, ribeye… enzovoort… Een echte aanrader is toch wel het stokbrood, want daar krijg je echt de allerlekkerste tapenade ooit bij! MMM! En als je nou nog meer wilt weten, ga er dan maar lekker zelf heen! 🙂

Weer even wat feitjes op een rij:

Barley’s Biergarten
Geopend:
Maandag en dinsdag 17.00 uur tot 01.00 uur
Woensdag 11.00 uur – 01.00 uur
Donderdag 11.00 – 02.00
Vrijdag 11.00 uur – 02.00 uur
Zaterdag 11.00 uur – 02.00 uur
Zondag 11.00 uur – 01.00 uur
Adres: Pauwstraat 4, 6811GK Arnhem
Telefoonnummer: 026 389 20 16
Website: www.barleys-­arnhem.nl

barleys1

barleys3 barleys5

barleys2

barleys2