Lunch & bites!

Op een van de leukste pleintjes van Arnhem, Jansplaats, (qua horeca, al zeg ik het zelf) vind je bijna gelijknamig aan de stad zelf het lunch & bites: Arneym. Toen ik voor het eerste hoorde van het concept was ik meteen om: daar moest ik heen. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb ontzettend leuk gesproken met de eigenaar en eigenaresse van dit horecaconcept. Want hier wilde ik natuurlijk meer van weten!

Als je Arneym in loopt word je meteen verwelkomd door een warme inrichting, niet gek want eigenaresse Patricia heeft met haar creatieve opleidingsachtergrond zeker gevoel voor gezelligheid. De enthousiaste bediening (pluspunt, erggggg belangrijk!) schiet je meteen te hulp en je wordt voorzien van de kaart en een lekker drankje. Nu begint het feest… Een kaartje met een klein potloodje, strepen maar! Op de kaart vind je allerlei kleine gerechtjes. Tapas dus? Nee! Want deze gerechtjes zijn super divers en je ziet er verschillende keukens in terug. Denk aan Spaans, maar ook aan Aziatisch. Als je eindelijk je keuze hebt kunnen maken, wees gerust er mogen meerdere rondes besteld worden, kan je kaart geven en met smart wachten. Dat is het waard… Geserveerd op een grote houten plank krijg je al je bestelde bites.

Leuk feitje, verteld door de eigenaar van Arneym, Gijs Burgers; in Spanje heb je een soortgelijk concept. Je krijgt je bordje en op een grote bar staan allerlei verschillende broodjes. Je pakt, je eet, maar je bewaart de stokjes. Aan de hand van de stokjes reken je af, bij de kassa zien ze aan jou hoeveelheid stokjes precies wat je moet betalen. In Spanje werkt dit, in Nederland vind je bij het schoonmaken van de zaak denk ik aardig wat stokjes terug… op de grond… Dit was echter voor Gijs en Patricia één van de inspiraties die heeft geleid tot wat Arneym nu is.

Maar niet alleen dat maakt Arneym zo interessant. Als je Patricia en Gijs spreekt snap je meteen waarom het bij Arneym zo goed voelt. Niet alleen passie, maar ook onwijs veel kennis zorgen voor een goede balans tussen goed eten, gezelligheid en een relaxte middag of avond uit. ‘Het is belangrijk om te blijven vernieuwen, maar ook op te letten op wat de mensen willen. Het is heel leuk om hier mee te experimenteren en zo kom je er ook achter wat in de smaak valt en wat misschien niet.’ Tsja, we blijven Nederlanders. We staan open voor wat vernieuwingen, maar wat ‘een boer niet kent dat vret ie niet!’ is voor menig Nederlander geen onterechte opmerking. Bij Arneym is voor ieder wat wils. Ik kan mijn broertje met glutenallergie hier mee naartoe nemen, ik kan mijn probeergrage moeder hier los laten gaan en ik kan mijn vegetarische vriendin hier rustig alleen laten.

Ook een van mijn beste vriendinnen (vinologe en horecamens in hart en nieren) kan ik gerust meenemen (en dat heb ik ook gedaan). Naast lekker eten kan je namelijk ook bijpassende wijnen drinken, speciaal geleverd door Wijnleverancier Appeldoorn. Want een lekker wijntje maakt de avond (en het eten) natuurlijk helemaal af, toch!?

Wat feitjes op een rij:

– Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 10.00-keuken open tot sluit
Zaterdag 09.00-keuken open tot sluit
Zondag 09.30-keuken open tot sluit
– Jansplaats 8
6811 GB Arnhem
– www.arneym.com

Niet alleen binnen is het gezellig. Er is een gezellig terras die al vanaf de vroege uurtjes pal in de zon ligt. Mmmm. Let op, het zit daardoor wel snel VOL!

Excuses voor de donkere foto, maar deze mocht ik jullie niet onthouden. Oh my god, dit was zo lekker. Lemon merengue en cheesecake. Als je er bent: doen.

Samen met een lieve vriend (en ontwerper van deze website, mag gezegd worden!) heb ik Arneym onveilig mogen maken. Wat een straf...

De bestelde bites worden geserveerd op een grote houten plank. Je weet niet waar je beginnen moet hoor...